KNO

KNO, ook wel keel-neus-oorheelkunde genoemd, is een belangrijk onderdeel van de medische zorg. Zoals de naam al aangeeft houd de keel-neus-oorarts (KNO-arts) zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. Ook behandelt een KNO-arts afwijkingen in het overige hoofd-halsgebied, zoals gezwellen van het gelaat en de hals, in de speekselklieren, en afwijkingen van de slokdarm. Binnen deze tak van de medische zorg wordt gebruik gemaakt van veel verschillende soorten instrumenten. Zo vind je in onze webshop onder andere keelspiegels, oorspuiten, oorspeculums, cerumen, stemvorken, oorpincetten en overige KNO-instrumenten.

Wat doet een KNO arts?

Een KNO arts is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van klachten rond de Keel Neus en Oren. Vaak gaat dit hand-in-hand met de hulp en kennis van andere medische specialisten voor de juiste zorg. Veelvoorkomende KNO behandelingen zijn het verwijderen van amandelen, verstoppingsklachten verhelpen, gezwellen rondom de hals onderzoeken en oorontstekingen behandelen.

Welke instrumenten gebruikt een KNO arts?

Binnen het assortiment van Medichain Medisch vind je een heel aantal instrumenten die een KNO arts gebruikt. Zo zijn er oorspuiten, cerumen, stemvorken, oorpincetten, tongspatels, oortrechters en ook volledige KNO sets.