Injectiemateriaal

injectiemateriaal

Injectiemateriaal wordt veelvoudig gebruikt binnen huisartspraktijken en GGD-instellingen en het is dan ook van groot belang om patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Injectiemateriaal is geschikt voor verschillende toepassingen en is beschikbaar in allerlei soorten en maten. We vertellen je dan ook graag alles over de vele soorten materialen die gebruikt worden om injecties toe te dienen. Bekijk nu op onze webshop het uitgebreide assortiment aan injectiemateriaal.

Wat is injectiemateriaal?

Onder injectiemateriaal worden alle materialen zoals spuiten, naalden en injectiepleisters verstaan waarmee injecties kunnen worden toegediend aan patiënten. Al deze injectiematerialen vallen onder de hoofdcategorie medische disposables. Injectiemateriaal is namelijk benodigd om geneesmiddelen en andere vloeistoffen op een goede manier te kunnen injecteren. Injecties kunnen op vele verschillende manieren worden toegediend en vragen om meerdere veilige materialen die in de praktijk moeten worden opgenomen.

Belang van injectiemateriaal

Injectiemateriaal is van groot belang om medicijnen in de vorm van vloeistof toe te kunnen dienen bij patiënten. Door het gebruik van de juiste materialen kunnen geneesmiddelen eenvoudig worden geïnjecteerd en via verschillende manieren worden opgenomen in het bloed. Dit is bij vele ziektegevallen noodzakelijk om patiënten op een goede veilige manier te behandelen.

Soorten injectiemateriaal

Injectiemateriaal is beschikbaar in allerlei soorten, maten en gebruiksmanieren. Injecties hebben bij verschillende ziektegevallen eisen voor het gebruik van bepaalde materialen. Het grootste gedeelte van het assortiment bestaat uit injectienaalden- en spuiten die voor meerdere injectiemethodes kunnen worden gebruikt. Daarnaast bestaat het assortiment ook uit overige injectiematerialen zoals pleisters en naaldencontainers.

Injectienaalden

Binnen de categorie injectienaalden vind je verschillende soorten naalden die worden gebruikt om injecties toe te dienen. Hieronder vallen bijvoorbeeld veiligheidsnaalden, vleugelnaalden, opzuignaalden en meer. Elk van deze naalden zijn vervolgens beschikbaar met unieke eigenschappen en beter geschikt voor diverse toepassingen.

Injectiespuiten

Binnen de categorie injectiespuiten zijn er verschillende soorten spuiten te onderscheiden. Zo hebben wij zowel injectiespuiten zonder naald, als injectiespuiten met naald in het assortiment. Daarnaast zijn er ook een aantal insulinespuiten te verkrijgen. Injectiespuiten zijn beschikbaar in allerlei volume-eenheden, soorten en types.

Overig injectiemateriaal

Onder overig injectiemateriaal vallen producten zoals infuussystemen, naaldencontainers en injectiepleisters. Deze materialen zijn net zo goed van groot belang om injecties succesvol uit te kunnen voeren. Het overige injectiemateriaal is te verkrijgen in verschillende afmetingen, materialen en soorten.

Bestel hier je injectiemateriaal

Nu je op de hoogte bent van alle details op het gebied van injectiemateriaal, ben je goed voorbereid om de juiste keuze te kunnen maken bij het bestellen van allerlei soorten producten op het gebied van injectiemateriaal via onze webshop. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op en wij staan altijd voor je klaar!