Brandwonden

Binnen de categorie brandwonden zijn de benodigdheden te vinden voor de behandeling van brandwonden. Bij de behandeling van brandwonden is een speciaal soort verband nodig dat niet blijft plakken aan de wond, bijvoorbeeld gelverband. Daarnaast bieden wij ook brandwondenzalf aan in ons assortiment. Dit product heeft een verzorgende functie.

Wat is een brandwond?

Een brandwond is een beschadiging/letsel aan de huid (en in extreme gevallen ook daaronder) die wordt veroorzaakt door blootstelling aan hitte, stoom, chemicaliën, elektriciteit of straling. Het letsel kan worden opgesplitst in verschillende gradaties die worden bepaald door de mate van blootstelling, grootte en duur van de brandwond. Er wordt onderscheid gemaakt tussen: eerstegraads, tweedegraads, tweedegraads diep en derdegraads.

Hoe behandel je een brandwond?

Wanneer je een brandwond oploopt is het belangrijk om de wond per direct te koelen met koud water. Dit kan onder de kraan maar ook onder een douche. Afhankelijk van de ernst van de brandwond moet gekeken worden wat de beste behandeling is. Neem bij twijfel in elk geval contact op met je huisarts. In ernstige gevallen kan een medische behandeling genoodzaakt zijn om blijvende schade te voorkomen.

Producten voor het behandelen van brandwonden

In het assortiment van Medichain Medisch vind je verschillende producten voor het behandelen van brandwonden. Zo hebben we gelverband en brandwondenzalf in verschillende soorten en maten.