Desinfectie

Binnen de categorie desinfectiemiddelen vind je verschillende soorten typen desinfectiemiddelen, namelijk middelen geschikt voor hand, huid, oppervlaktes en instrumenten. Door middel van desinfectie kunnen micro-organismen zoals bacteriën en virussen onschadelijk worden gemaakt. Het alcoholpercentage van het desinfectiemiddel speelt hierbij een grote rol. Volgens experts en het RIVM moeten desinfectiemiddelen minimaal 80% alcohol bevatten om virussen, waaronder het coronavirus, uit te schakelen.

Soorten desinfectie

Er zijn diverse soorten desinfectiemiddelen van elkaar te onderscheiden. Zo vind je desinfectiemiddelen specifiek voor handen, oppervlaktes en instrumenten. Het is van groot belang dat het juiste soort desinfectiemiddel wordt gebruikt voor de juiste toepassing. Door gebruik van een verkeerd soort desinfectiemiddelen op instrumentarium kan het instrumentarium namelijk beschadigd raken.

Verschil reinigen en desinfecteren

Veel mensen denken dat reinigen en desinfecteren hetzelfde zijn, maar hier zit een groot verschil tussen. Bij het reinigen verwijder je namelijk alleen zichtbaar vuil, bij desinfecteren pak je ook het vuil aan wat je met het blote oog niet kan zien. Een goede desinfectie is dus nodig om de verspreiding van ziektes of bacteriën tegen te houden.

Bestel jouw desinfectie bij Medichain Medisch

Bij Medichain Medisch vind je een ruim assortiment aan desinfectiemiddelen voor diverse toepassingen. Je bestelt ze eenvoudig en snel via onze webshop. Heb je nog vragen over desinfectiemiddelen of heb je nog vragen over andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!