Mesjes

Bij huisartsen en medisch specialisten liggen mesjes dagelijks in de hand. Ze worden gebruikt bij (kleine) ingrepen waarbij veel precisie wordt vereist van de specialist. Het is hierbij belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de medische mesjes. Dit om de veiligheid van de patiënt en hulpverlenende in acht te stellen.

Wat voor medische mesjes zijn verkrijgbaar?

In de medische wereld zijn er talloos veel opties als het gaat om mesjes. Bij Medichain Medisch vind je steriele mesjes, niet steriele mesjes en scalpelheften. Deze zijn er in verschillende maten, wat afgestemd moet worden op het doel van de ingreep. Het aanbod bestaat uit mesjes tussen maat 10 t/m 27.

Wat is het verschil tussen steriele en niet steriele mesjes? 

Er is vaak onduidelijkheid over wat het precieze verschil is tussen steriele en niet steriele mesjes, we leggen je er daarom graag meer over uit. In het kort gezegd worden steriele mesjes gebruikt voor het uitvoeren van medische of chirurgische procedures waarbij hygiëne van groot belang is. Niet-steriele mesjes daarentegen worden gebruikt voor het uitvoeren van taken zoals het snijden van voedsel, papier, stof of openen van pakketten en verpakkingen. Beide type mesjes worden op een andere manier gemaakt, niet-steriele mesjes mogen daarom absoluut niet gebruikt worden voor het uitvoeren van medische of chirurgische ingrepen.

Hulp bij het selecteren van medische mesjes

We begrijpen als geen ander dat het best lastig kan zijn om de juiste keuze te maken tussen de verschillende soorten medische mesjes. Neem dan ook gerust contact op met onze klantenservice in het geval van vragen of onduidelijkheden.