Medische Apparatuur

Er zijn veel verschillende soorten medische apparatuur voor in de praktijk, met elk verschillende doeleinden en gebruiken. Binnen medische apparatuur heb je twee soorten begrippen: algemene diagnostiek en speciale diagnostiek. Algemene diagnostiek wordt gebruik voor oriënterend onderzoek. Hierbij wordt het volgende medische apparatuur voor gebruikt: stethoscopen, bloeddrukmeters, otoscopen en vele andere diagnostische hulpmiddelen. Speciale diagnostiek kan worden gebruikt voor vakgericht onderzoek. Hierbij worden de volgende artikelen gebruikt: ECG- apparaten, spirometers, echografen en audiometers.

Wat is medische apparatuur?

Medische apparatuur bestaat uit instrumenten, machines, apparaten en hulpmiddelen die worden gebruikt bij de diagnose, behandeling en monitoring van patiënten. De apparatuur is onmisbaar in de gezondheidszorg omdat het zorgpersoneel ondersteunt en daarmee deels ontlast. Ook zorgen de medische apparaten voor een kwalitatiever leven van patiënten.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van medische apparatuur?

Om de veiligheid van patiënten en zorgverleners te kunnen garanderen moeten medische apparaten worden gebruikt volgens de instructies van de fabrikant en de richtlijnen van de gezondheidszorginstelling. Het is ook belangrijk om de apparatuur regelmatig te controleren op tekenen van slijtage of schade. Daarnaast moet de apparatuur grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden voordat deze opnieuw gebruikt worden.

Hulp bij het kiezen van de juiste medische apparatuur

Kom je er niet uit helemaal uit? Of zit je met specifieke vragen? Neem in alle gevallen gerust contact op met onze klantenservice, ze helpen je graag verder!