Praktijkkleding

Praktijkkleding, ook wel bekend als medische kleding, wordt gedragen door medisch personeel zoals (huis)artsen en verpleegkundigen. De kleding is speciaal ontworpen om comfortabel en hygiënisch te zijn. Daarnaast maakt de kleding kenbaar dat de persoon die het draagt werkzaam is in de medische instelling.

Waarom draagt zorgpersoneel praktijkkleding?

Wanneer je een zorginstelling binnenloopt zie je vaak dat alle personeelsleden dezelfde kleding dragen. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Hier zijn in principe twee redenen voor, namelijk:

  1. Door allemaal hetzelfde te dragen wordt het personeel makkelijk herkend door patiënten en bezoekers.
  2. Om te voorkomen dat virussen en bacteriën in- en uit de zorginstelling gaan is het dragen van praktijkkleding aan te raden.

Hoe vaak moet ik praktijkkleding wassen?

Dit is afhankelijk van de kleding die gedragen is. Sommige praktijkkledingstukken zoals scrubs dienen na elke dienst worden gewassen, terwijl je een labjas minder vaak hoeft te wassen als deze niet bevuild is tijdens gebruik. Het is belangrijk om de wasvoorschriften van de kledingstukken te volgen om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden gereinigd en gedesinfecteerd.

Waar kan ik praktijkkleding kopen?

Ben je op zoek naar praktijkkleding voor in de zorg? Dan ben je bij Mechain Medisch aan het juiste adres. Met onze ruime voorraad praktijkkleding voor dames en praktijkkleding voor heren in allerlei maten ben je er van verzekerd dat je bij ons de juiste kleding vindt.

Hulp bij het aanschaffen van medische kleding?

Advies nodig? Of heb je nog vragen omtrend praktijkkleding? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Zij helpen