Verbandmiddelen

Verbandmiddelen zijn middelen die handig zijn om altijd in de praktijk, EHBO-koffer of thuis te hebben liggen. Verbandmiddelen kunnen op verschillende manieren toegepast worden en zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Bij Medichain Medisch kan je terecht voor al je professionele verbandmiddelen; zowel traditionele als moderne verbandmiddelen en wondzorg. Wij vertellen je dan ook graag alles wat je moet weten over verbandmiddelen en je kunt hieronder een breed assortiment aan verbandmiddelen van verschillende merken vinden. 

Wat zijn verbandmiddelen?

Verbandmiddelen komen voor in verschillende soorten, die veel verschillende functies hebben. Een aantal voorbeelden zijn: wonddekverbanden om open wonden af te dekken, zodat besmetting van de wond voorkomen wordt, wonddrukverband om ernstige bloedingen te stelpen, drukverband om gewrichtsletstel steun en rust te geven of zwelling van gewrichten of kneuzingen te voorkomen en doekverband om lastige lichaamsdelen, zoals het hoofd, te verbinden.

Belang van verbandmiddelen en wondzorg

Verbandmiddelen zijn van groot belang binnen de huisartsenpraktijk, eerste hulp en fysiotherapie. Door gebruik te maken van de juiste verbandmiddelen kunnen patiënten snel herstellen van hun wond of verzwikking. Het is daarom belangrijk dat het juiste verband wordt gekozen voor de juiste behandeling. Bij Medichain Medisch hebben we verschillende soorten verbanden en wondzorg die kunnen helpen bij een goed herstel.

Welke soorten verbandmiddelen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten wonden die mensen kunnen oplopen. Om deze wonden goed te kunnen behandelen zijn er ook vele soorten verbandmiddelen. De bekendste verbanden zijn fixatieverbanden, gazen, gecombineerde verbanden, pleisters, watten, tapes en moderne verbandmiddelen.

Bestel bij Medichain Medisch je verbandmiddelen en wondzorg

Nu je op de hoogte bent van alle kenmerken op het gebied van verbandmiddelen en wondzorg, ben je goed voorbereid om de juiste keuzes te maken bij het bestellen van verband via onze webshop. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!