Instrumentarium

instrumentarium

Instrumentarium is beschikbaar in verschillende soorten en maten en voor verschillende doeleinden. Om het brede assortiment van Medichain Medisch wat overzichtelijker te maken, leggen we je op deze pagina alles uit over de verschillende typen instrumentarium die je op onze webshop kan vinden.

Wat is instrumentarium?

Met instrumentarium worden alle instrumenten en andere tools bedoeld die nodig zijn en gebruikt worden tijdens, bijvoorbeeld, operaties en andere medische handelingen. Dit instrumentarium wordt in enorm veel verschillende facetten van de medische zorg gebruikt, waardoor er veel verschillende specifieke instrumenten voor specifieke handelingen zijn. Daardoor is medisch instrumentarium onmisbaar voor alle zorgprofessionals.

Belang van instrumentarium

Instrumentarium is van enorm groot belang binnen de volledige zorgsector om succesvol operaties en handelingen uit te voeren. Daarom kan geen enkele zorgprofessional zonder het juiste instrumentarium.

Soorten instrumentarium

Zoals eerder genoemd, bestaat er een enorm breed scala aan instrumentarium binnen de medische wereld. Om het wat overzichtelijker te maken, vind je hieronder de verschillende soorten, inclusief uitleg en voorbeelden van producten binnen de soorten.

Mesjes

In de categorie mesjes vind je een breed assortiment aan verschillende mesjes, voor verschillende medische ingrepen. Het meest duidelijke verschil tussen de mesjes is op gebied van steriliteit. Er zijn namelijk steriele, en niet-steriele mesjes. Verder vind je ook overige mesjes

mesjes

Pincetten

Ook onder het kopje pincetten zijn er veel verschillende soorten producten, voor verschillende doeleinden, beschikbaar. Zo vind je op onze webshop anatomische & chirurgische pincetten, splinterpincetten, epileerpincetten en tekenpincetten.

Scharen

Omdat er in de medische wereld veel verschillende scharen, met verschillende toepassingen en gebruiksdoeleinden bestaan, vind je ook in ons assortiment een breed aanbod aan scharen. Zo verkopen wij chirurgische scharen, prepareerscharen, verbandscharen en overige scharen.

scharen

Chirurgie

Voor de chirurgie is het van groots belang om de juiste producten altijd op voorraad en bij de hand te hebben. Om jou hierin te ondersteunen vind je groot aanbod aan chirurgieproducten bij Medichain Medisch. Bekijk ons assortiment aan naaldvoeders, agraves, sondes, wondsperder en wondhaken.

Klemmen

Tijdens verschillende operaties zijn klemmen nodig om bepaalde handelingen uit te kunnen voeren. Ook in deze categorie zijn er weer veel verschillende soorten producten, voor verschillende situaties. Op onze webshop vind je anatomische arterieklemmen, chirurgisch arterieklemmen, doekklemmen en overige klemmen.

Tangen

Ook tangen zijn veelgebruikte instrumenten tijdens operaties en behandelingen. Op onze webshop vind je verschillende soorten koorntangen en wattentangen.

Overige instrumenten

Binnen de categorie overige instrumenten vind je onder andere wattendragers, spatels en huidstanzen.

Neurologie

Voor het diagnosticeren en behandelen van ziekten van het zenuwstelsel en de spieren zijn er veel specifieke producten nodig. Zo vind je in ons assortiment neurologieproducten waaronder reflexhamers.

Pedicure

Voor alle producten voor een heerlijke pedicure ben je ook bij ons aan het goede adres. Alles voor het uitvoeren van de perfecte voetverzorging vind je namelijk bij Medichain Medisch. Bekijk onze webshop voor het bestellen van nagelscharen, vijlen, nagelklemmen, nageltangen en vellentangen.

Gynaecologie

Alles omtrent de gynaecologie vind je bij Medichain Medisch. Zo bieden wij een breed aanbod aan specula, tangen, curettes, uterus dilatatoren en overige gynaecologieproducten.

Oogheelkunde

Onze ogen zijn een onmisbaar onderdeel van het menselijk lichaam. Daarom verdienen ze aandacht en de beste producten. Daarom vind je bij ons binnen de oogheelkunde een grote hoeveelheid aan kwalitatieve oogboren, oogpincetten, ooginstrumenten en overige producten voor oogheelkunde.

KNO

KNO, ook wel keel-neus-oorheelkunde genoemd, is een belangrijk onderdeel van de medische zorg, waarin veel verschillende soorten instrumentarium te vinden zijn. Zo vind je op onze webshop onder andere keelspiegels, oorspuiten, oorspeculums, cerumen, stemvorken, oorpincetten en overige KNO-instrumenten.

Bestel hier je instrumentarium

Na het lezen van dit gedetailleerde overzicht over de verschillende soorten instrumentarium, ben je meer op de hoogte van de beschikbare productcategorieën en welke instrumenten hierin te vinden zijn. Check snel onze webshop voor ons complete instrumentariumaanbod, Heb je vragen over instrumentarium of andere producten? Neem gerust contact met ons op, wij zitten voor je klaar!