De EHBO-doos: Een onmisbaar hulpmiddel voor elke organisatie

De EHBO-doos: Een onmisbaar hulpmiddel voor elke organisatie

We bereiden ons vaak op alledaagse situaties, maar hoe goed zijn we voorbereid op onverwachte noodgevallen? De EHBO-doos, vaak over het hoofd gezien, is een onmisbaar hulpmiddel voor elke organisatie. In deze blog gaan wij dieper in op waarom een EHBO-doos niet te missen is in en welke producten erin horen te zitten.

Waarom is het belangrijk om een EHBO-doos te hebben?

Je wilt altijd goede zorg kunnen bieden. Met de juiste EHBO-doos ben je verzekerd van de nodige middelen bij een ongeval of calamiteit. Een EHBO-doos is belangrijk bij zowel kleine ongelukjes als bij zwaardere ongevallen. In extreme gevallen kan een EHBO-doos zelfs het verschil maken, bijvoorbeeld bij het stoppen van een bloeding totdat hulpdiensten arriveren. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke redenen om het belang van een EHBO-doos te benadrukken:

  • Je voldoet aan je verplichtingen. Als organisatie ben je namelijk wettelijk verplicht om te zorgen voor goede veiligheid, en het hebben van goedgekeurde EHBO-middelen is één van die eisen.
  • Je hebt altijd een goed overzicht en alle artikelen op één plek. Een EHBO-doos biedt niet alleen veiligheid, maar zorgt er ook voor dat je altijd weet waar je deze veiligheidsmiddelen kunt vinden. Alle benodigde artikelen worden op één plaats bewaard, wat ervoor zorgt dat je nooit misgrijpt.
  • Je stelt medewerkers gerust. Het is prettiger werken voor medewerkers wanneer ze weten dat er is gedacht aan hun veiligheid. De aanwezigheid van duidelijk zichtbare EHBO-dozen wekt vertrouwen. Zorg ervoor dat de dozen op goed zichtbare plaatsen worden opgehangen en dat hun locatie wordt aangegeven met pictogrammen.

Wat moet er in een EHBO-doos zitten?

  • Pleisters: Zorg voor een variatie aan maten, zodat je voor elk type wond de juiste pleister bij de hand hebt, of het nu gaat om een kleine papercut of een serieuzere wond.
  • Desinfectiemiddel: Voor het aanbrengen van pleisters is het cruciaal om de wond grondig te reinigen. Een desinfectiemiddel is hierbij onmisbaar; het voorkomt infecties en bevordert een snellere genezing.
  • Verbandmaterialen: Voor wonden kunnen verbandmaterialen zoals gaasjes en zelfklevende verbanden van pas komen, omdat ze helpen bij het bedekken en beschermen van deze wonden.
  • Kleine gereedschappen: Kleine tools zoals een pincet en een schaar mogen ook niet ontbreken. Een pincet is ideaal voor het verwijderen van vervelende splinters, terwijl een schaar handig is om verband of tape op maat te knippen en kleding kapot te knippen.

De EHBO-doos is veel meer dan alleen een voorraad medische benodigdheden. Met de voorzieningen in je EHBO-doos ben je voorbereid op onverwachte ongelukjes en kwaaltjes! Bestel deze producten gemakkelijk via onze webshop. Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met onze klantenservice via 085 890 1512 of stuur een mail naar klantenservice@medichainmedisch.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en tips op het gebied van gezondheidszorg? Volg ons dan op LinkedIn en Instagram.

 

Gepubliceerd op: 01 januari | Terug