Hooikoorts tape

Hooikoorts tape

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Het hooikoortsseizoen begint er weer aan te komen, dit betekent dat ook de klachten weer zullen optreden. Er zijn diverse dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen. Wist jij bijvoorbeeld dat je jouw klachten kan verminderen door middel van hooikoorts tape?

Hoe werkt tape tegen hooikoorts?

Hoewel het nog niet medisch bewezen is dat kinesiotape werkt tegen hooikoorts, blijkt toch uit een pilot (in 2016 en 2017) dat door kinesiotape toe te passen bij mensen met hooikoorts 84% van de patiënten een verlichting van de klachten ervaart. De longen en het immuunsysteem spelen een belangrijke rol bij hooikoorts. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door kinesiotape aan te brengen in deze zone stimuleert de tape de huidsensoren, waardoor het zenuwstelsel wordt geprikkeld. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoorts klachten afnemen.

Hoe hooikoorts tapen?

Je kan je laten tapen tegen hooikoorts door een gespecialiseerde therapeut binnen het Medical Taping Concept. Hiervoor kan je terecht bij fysiotherapeuten, manueel therapeuten of sportfysiotherapeuten.

Wanneer hooikoorts tape?

Je kan jezelf het beste laten intapen wanneer de eerste hooikoortsklachten optreden. Wanneer je last hebt van hooikoortsklachten is verschillend per persoon, tevens is dit afhankelijk van het type hooikoorts wat je hebt. Hooikoorts treedt tussen februari en september op. Mensen die een allergie hebben voor pollen van bomen ervaren vanaf februari of maart klachten. Mensen die last hebben van een allergie door de pollen van grassen ervaren de eerste klachten in april of mei.

Hoe lang kan je de tape dragen?

Er wordt aangeraden de tape gedurende 5 dagen te dragen. Je kan gewoon douchen met de tape, let er wel op dat je niet te veel wrijft met de handdoek, anders kan de tape loslaten.

Hoe vaak tapen voor verlichting van de klachten?

Uit de twee pilotstudies is gebleken dat er na de eerste keer tapen al meteen een positief effect optreedt. Daarnaast is er gebleken dat, door de tape na 1 week nog een tweede keer te tapen de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van de klachten kan er nog voor worden gekozen om nog een derde keer te tapen. Dit zal in overleg met de behandelende therapeut worden bepaald.

Hooikoorts tape bij Medichain Medisch

Ben je een fysiotherapeut, manueel therapeut, sportfysiotherapeut of ben je ervaren met het Medical Taping Concept en ben je op zoek naar tape tegen hooikoorts? Dan vind je binnen het assortiment van Medichain Medisch een ruime keuze aan kinesiotape. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende maten.

| Gepubliceerd op: 21 maart | Terug