Persoonlijke Beschermingsmiddelen

persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel medische disposables genoemd, is een onmisbaar begrip binnen elke huisartsenpraktijk. In deze categorie vind je een grote hoeveelheid aan producten in allerlei soorten en maten, en met verschillende doeleinden. We vertellen je daarom dan ook graag alles wat je moet weten over medische disposables, zodat je de juiste beslissing kan maken bij je aankoop. Op onze webshop vind een breed assortiment aan persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

Het kerndoel van het gebruik van medische disposables is het beschermen van de gezondheid van een ander en van jezelf in verschillende situaties. Zo is het voor huisartsen bijvoorbeeld erg belangrijk om gebruik te maken van medische disposables voor de gezondheid van cliënten en van henzelf.

Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen komt van oorsprong vooral voor bij zorgprofessionals in zorginstellingen, zorgondernemingen en ziekenhuizen. Tegenwoordig, door de wereldwijde COVID-19 pandemie, worden medische disposables bijna overal gebruikt en toegepast om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Belang van persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn van enorm groot belang binnen huisartsenpraktijken om virusverspreiding tegen te gaan, om huisartsen en cliënten te beschermen en om oppervlakten of instrumenten schoon te maken.

Soorten persoonlijke beschermingsmiddelen

Er zijn twee soorten persoonlijke beschermingsmiddelen van elkaar te onderscheiden: medische disposables en desinfectiemiddelen.

Medische disposables

Binnen de categorie persoonlijke beschermingsmiddelen vallen alle disposables die gedragen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan mondmaskers, handschoenen, isolatiejassen & isolatieschorten en overschoenen. Vaak zijn er bij deze persoonlijke beschermingsmiddelen verschillende veiligheidscategorieën of zijn de disposables beschikbaar in verschillende materialen.

medische disposables

Desinfectiemiddelen

Binnen de categorie desinfectiemiddelen vind je verschillende soorten typen desinfectiemiddelen, namelijk middelen geschikt voor hand, huid, instrumenten en oppervlakken.

desinfectiemiddelen

Bestel hier je persoonlijke beschermingsmiddelen

Nu je alle details weet van medische disposables, ben je goed voorbereid om via onze webshop allerlei soorten producten op gebied van persoonlijke bescherming te bestellen. Heb je hier nog vragen over, neem dan gerust contact met ons op!