Praktijkinrichting

praktijkinrichting

Bij het inrichten van de huisartsenpraktijk houd je rekening met het zorgen voor voldoende bergruimte voor alle medische apparatuur en medische disposables, maar ook moet je inrichting passen bij de praktijk en voldoen aan de hygiëne-eisen van de huisartsenpraktijk. Wij vertellen je graag meer over de inrichting en materialen voor in jouw huisartsenpraktijk.

Wat valt er onder praktijkinrichting?

Praktijkinrichting is een erg breed begrip, waaronder veel categorieën en producten vallen. Zo kan er gedacht worden aan meubilair, onderzoekslampen, kantoorartikelen, dispensers, medische apparatuur en praktijkkleding. Bij het inrichten van een praktijk is het belangrijk dat er goed geïnventariseerd wordt wat er nodig is en wat past bij jouw praktijk. Meubilair voor in de praktijk komt namelijk voor in verschillende kleuren, soorten en uitrustingen. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met opbergruimte, veelvuldig gebruik, slijtage en hygiëne. 

Belang van de juiste praktijkinrichting

Meubilair, medische apparatuur en dispensers voor in de praktijk zijn er in vele soorten, kleuren en maten te vinden. Het is belangrijk dat de inrichting, medische apparatuur en dispensers past bij jouw praktijk en gebruik. Door gebruik te maken van de juiste middelen kunnen patiënten snel en hygiënisch geholpen worden. Bij Medichain Medisch hebben we verschillende soorten praktijkmeubilair, medische apparatuur en dispensers. 

Praktijkmeubilair

Er zijn veel verschillende soorten praktijkmeubilair en deze kunnen op meerdere plekken in een praktijk geplaatst worden. Voor de volgende ruimtes binnen de praktijk heb je praktijkmeubilair nodig; de receptie, behandelkamer, spreekkamer, laboratorium en wachtkamer. Tijdens het uitzoeken van praktijkmeubilair is het goed om te kijken welke soort en kleur het best past bij jouw praktijk. Daarnaast moet er nog rekening gehouden worden met de oppervlakken van het meubilair. Deze dienen bestand te zijn tegen regelmatig reinigen en ontsmetten; het meubilair mag niet poreus of lelijk worden. 

Meubilair

Binnen de categorie meubilair vind je verschillende soorten meubilair dat geplaatst kan worden in verschillende ruimten binnen de praktijk. Hieronder vallen bijvoorbeeld, behandeltafels, behandelstoelen, opstapjes, tabouretten, infuusstandaards, medicijnkoelkasten, kamer- en bedschermen, wagens en kasten.

Onderzoekslampen

Binnen de categorie onderzoekslampen vind je verschillende soorten onderzoekslampen die worden gebruikt bij het behandelen van een patiënt. Hieronder vallen bijvoorbeeld statief onderzoekslampen, wand-, plafond- en railmodel onderzoekslampen, tafellampen, loupelampen en voorhoofdlampen. Elk van deze verschillende soorten onderzoekslampen zijn beschikbaar en geschikt voor verschillende toepassingen. 

onderzoekslampen

Dispensers

Binnen de categorie dispensers vind je verschillende soorten dispensers die worden gebruikt om hygiëne in de praktijk hoog te houden. Hieronder vallen bijvoorbeeld handdoekdispensers, handschoendispensers, zeepdispensers, pompdispensers, spuiten & verbanddispensers en poetsroldispensers. Ons brede assortiment dispensers bestaat uit moderne en specifieke soorten.

dispensers

Medische apparatuur

Er zijn veel verschillende soorten medische apparatuur voor in de praktijk, met elk verschillende doeleinden en gebruiken. Binnen medische apparatuur bestaan er heb je twee soorten begrippen: algemene diagnostiek en speciale diagnostiek. Algemene diagnostiek wordt gebruik voor oriënterend onderzoek. Hierbij wordt het volgende medische apparatuur voor gebruikt: stethoscopen, bloeddrukmeters, otoscopen en vele andere diagnostische hulpmiddelen. Speciale diagnostiek kan worden gebruikt voor vakgericht onderzoek. Hierbij worden de volgende artikelen gebruikt: ECG- apparaten, spirometers, echografen en audiometers. 

Bloeddrukmeters

Binnen de categorie bloeddrukmeters vind je verschillende soorten en merken meters die worden gebruikt om de bloeddruk op te meten. Bekende merken zijn onder andere Erka, Heine, Omron en Welch Allyn. Bloeddrukmeters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen digitaal en handmatig ingesteld worden. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden op de bovenarm en tevens op de  pols. Wij raden de bovenarmbloeddrukmeter aan, omdat dit de meest gebruikte bloeddrukmeter is en het meest nauwkeurig is.

bloeddrukmeters

Otoscopen

Binnen de categorie otoscopen vind je verschillende soorten otoscopen die worden gebruikt om het oor te onderzoeken. Hieronder vallen bijvoorbeeld Heine type Beta 100, en 200 en K180 . Naast deze types bieden wij ook onderdelen aan voor otoscopen. Denk hierbij aan instrumentkoppen, handvatten en batterijen. Elk van deze otoscopen zijn beschikbaar met unieke eigenschappen en geschikt voor verschillende toepassingen. 

otoscopen

Stethoscopen

Binnen de categorie stethoscopen vind je verschillende soorten stethoscopen die worden gebruikt om te luisteren naar interne geluiden van het lichaam. Litmann is één van de bekendste en meest gebruikte merk voor stethoscopen binnen de huisartsenmarkt. Naast Litmann hebben wij ook Heine en andere merken stethoscopen. 

Overige medische apparatuur

Onder overig medische apparatuur vallen producten zoals dopplers, saturatiemeters, thermometers, weegschalen, visuskaarten, lichtkasten, dermatoscopen en vernevelaars. Deze apparatuur is ook cruciaal om medische onderzoeken zo goed mogelijk uit te kunnen uitvoeren. Het overige medische apparatuur is te verkrijgen in verschillende maten, merken en soorten.

Bestel bij Medichain Medisch je praktijkinrichting

Nu je op de hoogte bent van alle kenmerken op het gebied van praktijkinrichting en medische apparatuur, ben je goed voorbereid om de juiste keuzes te maken bij het bestellen van de juiste praktijkinrichting via onze webshop. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!